KatAnyaKonyhája

Dán briós diós-mogyorókrémmel töltve

DSC06688

A facebookon találtam ezt a receptet, és nagyon megtetszett. Sajnos egy kicsit időigényes mivel kelt tésztáról lévén szó 🙁 viszont íze és illata csodás. Abroszra-való abroszra valója 🙂 Az eredeti recept itt.

Hozzávalók a tésztához:

– 50 dkg liszt
– 2,5 dkg friss élesztő
– 10 dkg cukor
– 2 tojássárga
– 2,5 dl tej
– 10 dkg vaj
– csipet só
– 1 tk rumesszencia

Hozzávalók a töltelékhez:

– 10 dkg darált dió
– 4 ek mogyorókrém
– 3 ek tejszín

Lekenéshez: csak egy kis tejet használtam


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. 
Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat..
Dagasztás után duplájára kelesztjük a tésztát.

Amíg kel a tészta, a tölteléknek valót elkészítjük, amihez a mogyorókrémet elkavarjuk a darált dióval, majd hozzá adjuk a 3 ek tejszínt.

A tésztát átgyúrjuk, majd 12 részre osztjuk.

Ezután mindegyik darabot ellapítjuk, majd egyformán ráadagoljuk a tölteléket. Becsomagoljuk és gombóccá formáljuk.

DSC06676

Ha az összes tésztadarabot megtöltöttük, és becsomagoltuk, akkor egyenként ovális alakúra nyújtjuk (kb. 14 cm hosszú, 8 cm széles), vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle nyújtás közben.

DSC06672

Pizzavágóval, 5 hosszanti csíkot vágunk, a végeit egybe hagyva.

DSC06678

A végeit megfogjuk, és ellentétes irányba csavarjuk, hogy egy spirál jellegű rudacskát kapjunk.

DSC06679

Csiga alakba felcsavarjuk …

DSC06680

…és a muffin sütő tepsi mélyedéseiben levő papírkosárkákba tesszük.

DSC06681

Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, majd a tejjel jól megkenjük a tetejét 🙂 és 180 fokon sütjük.

Akár reggelire, tejjel, kávéval vagy útravalónak is kiváló

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!