KatAnyaKonyhája

Marcipános – meggyes mákfagyi

DSC06770

A Katafakanala oldalon megosztásra került Linda túrógombóc fagyija. Ennek kapcsán tevődött fel a kérdés, hogy ki milyen fagyit szeret. Linda megjelölte a mák fagyit, ami  nekem is az egyik nagy kedvencem, de sajnos nincs mindenhol, és ha van is, nem biztos hogy jó 🙁

Elkezdtem keresgetni az interneten, ekkor találtam rá ildi KOKKI oldalán a marcipános mákfagyi receptjére, ami rögtön felcsigázott 🙂 és mi van akkor ha ezt megbolondítjuk egy kis meggyel is???

Hozzávalók:

10 dkg darált mák

1 citrom reszelt héja és  leve

1 narancs reszelt héja és leve

5 dkg cukor

7 evőkanál tej

1 vanília rúd kikapart belseje

6 dkg marcipán reszelve

25 dkg mascarpone

3 dl tejszín (min. 30%)

és egy kis üveg meggybefőtt kb. 178 gr (mivel az idei még nem készült el, az előző meg már elfogyott… így bolti)

Elkészítés:

DSC06765

A darált mákot a cukorral és vaníliával, a narancs és citrom héjával és levével a tejjel alacsony hőfokon felfőzzük, ügyelve, hogy ne kapjon le. Még a meleg alapba belereszeljük a marcipánt és addig kevergetjük, amíg az teljesen el nem olvad. Miután kihűlt a mákkrém, összeforgatjuk a mascarponéval, és a magozott meggyel. (én félbevágtam még a szemeket, hiába volt apró)

DSC06769

Ezt az alapot kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, mielőtt belekeverjük a tejszínhabot. Végül 3 dl hideg tejszínből kemény habot készítünk, amit óvatosan egybeforgatunk a mákos masszával. 

Fagyi gép híján a fagyasztóba tesszük, néhány alkalommal kb fél óránként átkeverjük.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!