Válassz ketté 8 darab tojást, majd a sárgáját verd habosra 35 dkg porcukorral, majd kanalazz bele 7 ek meleg vizet.
Keverj össze 25 dkg lisztet 1 csomag sütőporral és 1 ek kakaóporral.
Verd fel a fehérjét, óvatosan keverd össze a sárgájával és közben szitáld hozzá a szárazanyagot.
Én egybe szoktam megsütni, de van aki ketté osztja. Ha kisült, és meghűlt, akkor szúrj belőle korongokat.
Közben: 4 dl tejet felteszünk melegedni és 5 dkg liszttel csomómentesre besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, majd
20 dkg rámát 20 dkg porcukorral kikeverünk, és összekeverjük a kettőt.
a korongocskákat, attól függően hogy egybe vagy külön sütöttük a lapokat (ha egybe akkor kettévágjuk, ha külön akkor csak a krémmel összeragasztjuk) megkenjük a krémmel, majd kívülről is körbe kenjük és megforgatjuk kókuszreszelékbe. (kb 15 dekára lesz szükség)
Ha ezzel megvagyunk olvasszunk fel egy tortabevonót, megjegyzem én a BOCI CSOKIT jobban szeretem (és azt olvasztottam), keverjük el 2 ek olajjal, és kenjük meg a sapikat 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: