Valamelyik nap, a kocsiban hazafelé azon gondolkodtam mit csináljak csirkéből és zöldségekből? – eszembe jutott hogy valami tészta sem lenne rossz.
Ez született meg 🙂
Kapd elő a WOK- ot, és hevíts benne egy kis olajat. Dobj rá némi csíkozott csirkemellet, majd jöhet rá bőven zöldség. Én sárgarépát, fehérrépát és pórét használtam. Jól forgasd át, majd jöhetnek rá a szószok, paszták.
Osztrigaszósz
Ketjap Manis – Indonéz édes szója
Sötét szója
Sambal Manis – fűszeres, édes szója
Egy szakács barátomtól kértem segítséget, mert ő nagyon finomat csinált nekem mindig…
Kérdeztem tőle, hogy miből mennyit tegyek? – erre Ő: nincs szabály, csak érzéssel 🙂
tehát: recept nincs, mindenből érzéssel tettem. Mondhatom, vannak még érzéseim, mert nagyon jó lett.
Van egy tészta, amit nem kell főzni, csak áztatni – pirított tésztaként vettem, piros zacsis és 4 kis kockácska van benne
Ez már bevált, nem is kerestem mást..
A tésztácskákat közben beáztattam, majd hozzákevertem a csirkés zöldséghez, és jól átforgattam
Vigyázat! – annyit csinálj, amennyi elfogy, mert ez csak frissen az igazi 🙂