A hétvégén volt egy kis névnapozás, meg nyugdíjas búcsú. Tanakodtam, mit süssek. Egyeztettem a barátnőmmel, azt mondta ő nem ad tippet, elég neki a sajátját kitalálni… süssek amihez kedvem van 😀
Sütöttem… 😀
Egyszer már vittem nekik, és mindenkinek ízlett. Még a kis étkű barátosnénk is falta, sőt ezt reggelizett 😀
Így hát arra gondoltam miért ne lehetne képviselőfánk, azt úgy sem vállalja be egyik csaj sem 😀
kell hozzá :
10 dkg zsír vagy margarin
10 dkg liszt
3-4 tojás
csipet só, cukor
10 dkg víz
A zsiradékot a vízzel, sóval, cukorral felforraljuk, beletesszük a lisztet és reszteljük. (amíg el nem válik az edény oldaláról)
Resztelés | hőkezelés, mozgatás közben történő hevítés |
Mikor már langyos, hozzáadjuk egyenként a tojást, közben robotgéppel jól összedolgozzuk. Álljon szépen össze a massza, ne legyen folyós.
9-es csövön keresztül, habzsákból, tiszta sütőlemezre egyforma kupacokat nyomunk. Ha nagyobb fánkocskákat szeretnél, akkor nagyobb csővel is dolgozhatsz, én direkt ez a méretet választottam. Én egy kicsit meg szoktam spriccelni vízzel sütés előtt. A nyomásnál hagyjál elég távolságot, mert szépen fel fognak jönni a halmok.
Forró, gőzös sütőben, 180 fokon megsütjük.
Hagyjuk hűlni, majd levágjuk a tetejét.
Krém:
1/2 liter tej
7 dkg krémpor
15 dkg cukor
3 db tojás
A tojást a krémporral, és a tej 1/3 részével elkeverjük, a többi tejet felforraljuk. Ha felforrt, hozzá adjuk a tojást, és sűrűre főzzük.
A fehérjét 3/4 -ig felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Ha kész, a forró pudinghoz adjuk.
Megjegyzem, én egybe kevertem bele a tojást, és így is tökéletes volt 🙂
A tetejét lehet karamelizált cukorba mártani, (könnyebb még felvágás előtt) és pirított szeletelt mandulával megszórni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: