Anyu mindig tesz a fagyasztóba mindenféle zöldséget, hogyha nincs szezon, akkor is legyen itthon.
A múltkori brokkoli krémleves után kitaláltuk, hogy lehetne egy zöldborsó krémlevest is csinálni!
Íme:
1 zacskó fagyasztott zöldborsó
hagyma, fokhagyma, leveskocka, 1 db burgonya, só, bors, víz
A hagymát és a fokhagymát apróra vágom és kevés zsíron megdinsztelem.
Ráborítom a zöldborsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, beledobom a leveskockát, és a jó apróra vágott burgonyát. (azért célszerű minél apróbbra vágni, hogy hamar puhára följön, mivel a borsó gyorsan megvan!)
Sózom, borsozom, és hagyom főni.
Amikor megvan, botmixerrel áttöröm. Ha nagyon sűrű lesz, mehet hozzá egy kis víz!
Lehet hozzá levesgyöngyöt, vagy pirított kenyérkockát adni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: