Zöldborsó krémleves

Anyu mindig tesz a fagyasztóba mindenféle zöldséget, hogyha nincs szezon, akkor is legyen itthon.

A múltkori brokkoli krémleves után kitaláltuk, hogy lehetne egy zöldborsó krémlevest is csinálni!

Íme:

1 zacskó fagyasztott zöldborsó

hagyma, fokhagyma, leveskocka, 1 db burgonya, só, bors, víz

A hagymát és a fokhagymát apróra vágom és kevés zsíron megdinsztelem.

Ráborítom a zöldborsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, beledobom a leveskockát, és a jó apróra vágott burgonyát. (azért célszerű minél apróbbra vágni, hogy hamar puhára följön, mivel a borsó gyorsan megvan!)

Sózom, borsozom, és hagyom főni.

Amikor megvan, botmixerrel áttöröm. Ha nagyon sűrű lesz, mehet hozzá egy kis víz!

Lehet hozzá levesgyöngyöt, vagy pirított kenyérkockát adni!

Tovább a blogra »