Anyu mindig tesz a fagyasztóba mindenféle zöldséget, hogyha nincs szezon, akkor is legyen itthon.
A múltkori brokkoli krémleves után kitaláltuk, hogy lehetne egy zöldborsó krémlevest is csinálni!
Íme:
1 zacskó fagyasztott zöldborsó
hagyma, fokhagyma, leveskocka, 1 db burgonya, só, bors, víz
A hagymát és a fokhagymát apróra vágom és kevés zsíron megdinsztelem.
Ráborítom a zöldborsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, beledobom a leveskockát, és a jó apróra vágott burgonyát. (azért célszerű minél apróbbra vágni, hogy hamar puhára följön, mivel a borsó gyorsan megvan!)
Sózom, borsozom, és hagyom főni.
Amikor megvan, botmixerrel áttöröm. Ha nagyon sűrű lesz, mehet hozzá egy kis víz!
Lehet hozzá levesgyöngyöt, vagy pirított kenyérkockát adni!