mivel az ember nem nyugszik addig amig valami nem lesz tokeletes…ezert probalkoztam en is… 🙂
300 gramm tojasfeherje
300 gramm cukor
300 gramm porcukor
100 mililiter viz
en lebutitottam kezdetre 160 grammra, mert annak megfelelo tojasfeherjem maradt ki a sutesbol… de ha sokan vagytok es szeretitek, mehet a teljes adag.
a vizbol es a porcukorbol suru cukorszirupot fozunk a legkissebb langon…mert hamar elkezd karamelizalodni…. en az elsovel igy jartam 😉 de sebaj, kovetkezonel mar tudtam… szoval elkezdjuk fozni a cukorszirupot, majd lehabozzuk.
eloszor golyoprobat vegzunk…hideg kistanyerra csopogtetunk es amikor mar megall nem folyik szet akkor kezdjuk el folverni a tojasfeherjet. amikor mar kezd kemenyedni, elkezdjuk hozzaadni a cukrot..es kemeny habot verunk belole… kozben figyelunk a cukorszirupra… (azert nem art egy segito kez ) 😀
a cukrszirpot szalprobaig fozzuk. amikor kesz akkor szep ovatosan hozzacsurgatjuk a feherjehez es kuhulesig habba verjuk de figyeljunk hogy ne legyen toros. ha szinezni akarjuk, akkor ilyenkor megtehetjuk, de vigyazzunk, mert nem mindegy milyen minosegu szinezot hasznalunk, mert ronthat a habunk allagan. ha a gyengebb minosegu van akkor eleg egy-ket csepp egy halvanyabb arnyalathoz, es ne akarjunk egy sotetebb tonust elerni, mert az mar minosegromlashoz vezezthet
amikor kesz akkor habzsakba toltjuk es formara nyomjuk. a diszitest itt tehetjuk meg. hasznalhatunk szines cukorgolyokat, barmilyen cukorgyongyot, vagy szinezett kristalycukrot amihez receptet itt talalhattok. (egy kedves ismerosom csinalta meg…nagyonszivesen ajanlom)
a sutot a legalacsonyabb fokozatra allitjuk, betoljuk a sutobe a tepsiket de az ajtot nyitva hagyjuk es igy szaritjuk 1-2 oran keresztul
Kommentek