KatAnyaKonyhája

Jéger torta

Ezt a tortát egy nagyon kedves, régi ismerősöméknek készítettem!
Először fel sem fogtam mennyi munkám lesz benne…, de elvállaltam.
Aztán ahogy egyre közeledett az idő és elkezdtem gondolkodni, hogy is fogom megvalósítani, akkor döbbentem rá, hogy hát én nem is tudok rajzolni. A tudásom kimerült: a kocka, tégla, háromszög, virág, halacska és elefánt (hátulról) rajzolásában.
Kaptam az ötletet hogy csináltassam meg a címkét ostyára, de mivel még nem tudtam mekkora is lesz a torta, ezt elvetettem… aztán egyik este nekifogtam…
Kinyomtattam egy méretarányos feliratot (hozzáteszem, ezzel is bajlódtam egy ideig, és embereket mozgósítottam hogy segítsenek megoldani ezt a problémámat).
Mivel ugye a burkolómasszák nem átlátszó dolgok, így annyit tudtam tenni, hogy nagyjából a szarvasfejet körbe szurkáltam tűvel, ami természetes nem igen látszódott, szépen körbepakoltam magam a festékekkel, és próbáltam a megfelelő színeket elérni.
Természetesen nem volt egyszerű, és nem is mindegyik közelíti meg a valóságot, de szerintem ezt mindenki elnézi nekem. 
Elővettem a 0-ás ecsetemet, és szépen elkezdtem a szarvast elővarázsolni.
20140130_193040
Ahhoz képest nem is lett olyan rossz, úgy gondolom… mivel elfelejtettem kihagyni a festésnél a keresztet, azt kivágtam a bevonóból és ráillesztettem a képre.
20140130_210834 20140130_225558
Utána következett a szalag…. huh… hogy is írjam meg a betűket????
Itt egy kicsit elcsúsztam vele ezért nem sikerült középre..és az utolsó betűket is be kellett húznom egy kicsit, hogy beférjen de végül is ez sem lett olyan rossz.
Hozzá kell még tegyem, hogy bár nem írok rondán… de ez egy újabb művészet, hogy gótikus betűket kell rajzolnom… soha még csak meg sem próbálkoztam vele, de ez az idő is eljött. Nem vágtam körbe a betűket, csak magam elé tettem és elkezdtem húzogatni a vonalakat.
Ez tán még nehezebb volt mint a szarvas. 
Amikor elkészült, jöhetett a sárga kiemelés… szerencsére volt valami könnyű is a dologban,  majd jött a név és a szám.. ezekhez még csak mintám sem volt.
Próbáltam interneten megkeresni, hogy is néz ki egy gótikus F betű… mindent megtaláltam csak ezt nem. de belefogtam… nem is lett olyan rossz. A számokat meg sem néztem!
Megpróbáltam lerajzolni egy papírra hogyan is nézhet ki… itt szintén elmértem egy kicsit a távolságot, de sebaj. Na írjuk még rá a címkére a születési évet  újra narancssárga.. amikor az egészet elkezdtem volt egy kis félelmem, nehogy a legvégén rontsam el mert akkor hülyét kapok  utolsó sárga simítások ÉS…… kiesett a kezemből az ecset… rá a címkére!!! ;( na futás a fültisztítóért, papírtörlőért, tiszta vízért még mielőtt meg nem szárad!!!
20140131_114800
Valamennyire szerencsére sikerült eltüntetnem a foltokat… na sebaj… ennek így kellett lennie.
Aztán sikerült még az utolsó részleteket is felfestenem… hogy mindezt menyi idő alatt??? beletelt vagy 5 órámba.. és akkor még csak a piskóta volt megsütve
Hát van még mit mesélnem… szerintetek a piskóta és a már megfestett kész címke mennyire passzolt???
Pont egyforma lett, úgyhogy egy minimális csíkot sikerült levágjak a címke fehér részéből és így már volt remény, mivel a piskótát még meg kellett kenjem a csokikrémmel, és még jött rá a burkoló anyag is.
A piskótát 3 részre vágtam, betöltöttem a krémmel, majd rátettem az A4 – es papírból kivágott üvegformát, és kivágtam az üveg nyakrészét. Bevontam a csokikrémmel, majd hűtőbe raktam pár órára…
P1010378
Mikor megdermedt rajta a krém, az üveg szájánál kipótoltam egy kis marcipán darabbal (kb 1 – 1 1/2 centi vastag) és beburkoltam.
A burkolt tortáról sajnos kimaradt a kép….
Utána egy kicsit sötétebb marcipánból felkerült rá a kupak, és kialakítottam úgy hogy tényleg olyan kinézete legyen, formázóeszköz segítségével.
Végül rákerült a címke…..
P1010382
És a hozzávalók:
8 db tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
Kikeverem a szokásos módon a hozzávalókat, és egy papírozott tepsibe öntöm, megsütöm. (34*20)

CSOKOLÁDÉ KRÉM (nassolonaplopo módra) 

Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
23 dkg hűtőből épp kivett vaj
25 dkg étcsokoládé
4 dkg cukrozatlan kakaópor

A tojást a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad.
Ezután a robotgéppel addig habosítjuk, amíg szobahőmérseékletűre nem hűl.
Ekkor belekockázzuk a vajat, elkeverjük. Nem baj, ha darabos marad, majd a csoki feloldja.
A csokoládét  felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót és apránként, folyamatos keverés mellett a tojás habhoz adjuk.
Alaposan elkeverjük, sima krémet kapunk.
Hűtőben lehűtjük kicsit, majd tölthetjük a tortát.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!