Ma megkívántam valami nagyon finomat! Eszembe jutott Konyhabuli bögrés palacsintája, amivel pár hónappal ezelőtt berobbant a köztudatba!
Így kimentem hát a konyhámba, és nekiláttam… Nem kellett sokat vacakolni, pillanatok alatt megvolt és ennél is gyorsabban elfogyott 🙂
Hozzávalók:
Az eredeti receptet itt is megtalálod 🙂
1 bögre liszt /2 dl a mérce /
1 bögre tej
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
pici olaj a kisütéshez
Annyit változtattam, hogy mielőtt a teához felvágnánk a citromot, lereszeljük a héját, és be szoktuk tenni egy dobozkába és a hűtőbe. Na ezt most elővettem, és egy jókora adaggal megbolondítottam a tésztát 🙂 (kb 1 teáskanálnyival)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak (pici sóval). A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
Palacsintasütőben kisütjük, de csak a közepére öntjük, és a merőkanál aljával köröket formázunk.
Házi őszibaracklekvárral tálaltam 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: