Csokis – gyümölcsös torta

Ildi torta

Névnapi meglepetéstorta KONYHABULINAK! 🙂

Piskóta:

6 tojás

12 dkg cukor

12 dkg liszt

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, és egy 20 centis karikába megsütjük.

CSOKOLÁDÉ KRÉM

Hozzávalók:

3 tojás

15 dkg kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

18 dkg hűtőből épp kivett vaj

20 dkg étcsokoládé

3 dkg cukrozatlan kakaópor

A tojást a cukrokkal gőz fölött habosra keverjük robotgéppel.

Ezután levéve a gőzről tovább habosítjuk, míg szoba-hőmérsékletűre nem hűl.

Ekkor belekockázzuk a vajat, elkeverjük. Nem baj, ha darabos marad, majd a csoki feloldja.

A csokoládét  felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót és apránként, folyamatos keverés mellett a tojás habhoz adjuk.

Alaposan elkeverjük, sima krémet kapunk.

Egy kicsit hagyhatjuk meghűlni…

tettem bele egy réteg gyümölcszselét, ami az előző tortából megmaradt..

egy kis csomag 250-300 gr os vegyes erdei mix, 1,5 kan cukor 1 dl víz, és kb 3/4 zacskó pudingpor… de mivel én nagyobb mennyiségben főztem, és abból maradt meg ezért a pontos adatokat nem tudom.. de ebből a mennyiségből mindkét rétegre jut. 

az oldalát átkentem csokikrémmel, hogy rátapadjon a roletti 😉 40 darabosat vettem…de kevés volt, és mivel hosszú is, ezért mindegyiknek levágtam a tetejéből és azokkal egészítettem ki  úgyhogy a rövidebb két darabból állt! Középen köthetünk rá szalagot, és ez teljesen eltakarja 🙂

a tetejére fagyasztott gyümölcsöt engedtem ki…csináltam csoki pasztillát, és a maradék csoki krémet nyomtam rá habzsákból, és díszítettem még tejszínhabbal.

P1010822

Az eprek alá csurgattam csokit és abba nyomtam bele.

Tovább a blogra »