KatAnyaKonyhája

Rakott kenyér

P1020002

Gondolom ti sem szeretitek a másnapos vagy harmadnapos kenyeret, viszont tökéletes melegszendvicsnek, pirítósnak vagy éppen rakott kenyérnek.

Az eredeti receptet Szaninál találjátok.

Hozzávalók:

szikkadt kenyér (attól függ hány személyre készül. 3-4 fő esetén közel 1 kilóból csinálhatod)

3-5 db egész tojás(több lehet)

2 ek. tejföl

0,5-1 dl tej

só, kevés bors

vaj, vagy margarin

15 – 20 dkg reszelt sajt

ezen kívül:

felvágott: sonka, párizsi vagy akármilyen felvágott amit szerettek

zöldség: újhagyma, paprika

Elkészítés:

A kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és kikent formába sorakoztatjuk.

A szeletek közé teszünk 1-1 szelet felvágottat és zöldséget, akár szeletelt sajtot.

P1010998

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk belekeverjük a tejfölt és a tejet is, majd a szeletekre, illetve közé locsoljuk.

P1010991

Rászórjuk a sajtot a tetejére és a szeletek közé, majd előmelegített sütőben, kb. 170 C°-on aranybarnára sütjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!