Gondolom ti sem szeretitek a másnapos vagy harmadnapos kenyeret, viszont tökéletes melegszendvicsnek, pirítósnak vagy éppen rakott kenyérnek.
Az eredeti receptet Szaninál találjátok.
Hozzávalók:
szikkadt kenyér (attól függ hány személyre készül. 3-4 fő esetén közel 1 kilóból csinálhatod)
3-5 db egész tojás(több lehet)
2 ek. tejföl
0,5-1 dl tej
só, kevés bors
vaj, vagy margarin
15 – 20 dkg reszelt sajt
ezen kívül:
felvágott: sonka, párizsi vagy akármilyen felvágott amit szerettek
zöldség: újhagyma, paprika
Elkészítés:
A kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és kikent formába sorakoztatjuk.
A szeletek közé teszünk 1-1 szelet felvágottat és zöldséget, akár szeletelt sajtot.
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk belekeverjük a tejfölt és a tejet is, majd a szeletekre, illetve közé locsoljuk.
Rászórjuk a sajtot a tetejére és a szeletek közé, majd előmelegített sütőben, kb. 170 C°-on aranybarnára sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: