Fehér kenyér Pataki tálban

Ezt a receptet az  itt  találtam, és egyenlőre még csak ezt sütöm. Egyszerű, és nagyon finom. Érdemes kipróbálni

hozzávalók

3 dl víz

1 dl napraforgó olaj

1 kk ecet

60 dkg liszt

2 kávéskanál só

0.5 teáskanál cukor

3 dkg élesztő

1 ek margarin  (a tál kikenéséhez)

Ebben a sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőbe, 20 percig dagasztjuk.

Addig a Pataki tálat beáztatjuk egy-másfél órára.

Ha kész a tészta, kiöntjük, picit átgyúrjuk. Lisztezett tálban, kendővel letakarva meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, megformázzuk, betesszük a margarinnal megkent, sütőpapírral bélelt Pataki tálba, megint letakarjuk a kendővel, és 20 percre visszatesszük meleg helyre pihenni.

Éles késsel bevágjuk a tésztát, rátesszük a tál tetejét, hideg sütőbe toljuk. 20 percig sütjük 230 fokon, majd 30 percig 200 fokon. Ezután levesszük a tetejét, vizes ecsettel, tollal egyszer megkenjük, hogy jó ropogós legyen a héja, és visszatoljuk 10-15 percre, míg szép aranybarna nem lesz.
Tovább a blogra »