Elkészítése:
lap: A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a mascarponet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél oreo keksszel díszítjük.
nem gond… kell is hogy összeérjenek az izek 😉 nyugodtan megcsinálhatod péntek este!!
Èn hètvègèn a kisfiam szülinapjàra kèszítem majd el. Megszeretnèm kèrdezni hogy ha èn pèntek este megcsinàlom nem lesz gond hogy csak szombat de.fogyasztjuk? Vàlaszodat elõre is köszönöm
A kekszet torjuk bele 😉
Kedves Kata!
A krémbe a keksz tölteléket, vagy az egész kekszet bele kell törni? Vagy csak a keksz részét?
A választ előre is köszönöm! 🙂
gondolom azóta már el is fogyott 🙂 remélem megkaptátok amit vártatok 😉
Kiprobaltam és pont olyan mint a képen, még nem vágtuk fel de szerintem ez lesz a család új kedvence 🙂