KatAnyaKonyhája

Dobos-bögrés palacsinta torta

Dobos-bögrés palacsinta torta

Előfordul, hogy egy-egy torta betöltése után kimarad egy kis krém, mert nem tudjuk úgy kiszámolni a mennyiséget. Most is ez történt… Gondolkodtam, hogy mit csináljak a kimaradt dobos-krémmel, süssek hozzá piskótát, és tekerjem fel??? 

Amikor ma kitaláltam hogy megcsinálom újra Konyhabuli híres bögrés palacsintáját (eredeti recept itt) akkor még nem is raktam össze a kettőt.

De amikor elkezdtem….

Szóval süssük ki a palacsintákat

Hozzávalók:

1 bögre liszt /2 dl a mérce /

1 bögre tej

2 tojás

2 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

pici olaj a kisütéshez

 

Válasszuk szét a tojásokat,  a tojássárgájához adjuk hozzá a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel keverjük csomómentesre.  A fehérjét verjük fel habnak, és óvatosan keverjük bele a masszába.

Palacsintasütőben sütjük, de csak a közepére öntjük a tésztát, és a merőkanál aljával kb.  15 cm-es köröket formázunk.

És itt jön az hogy “Ízlés szerint megtöltjük” én ezt a maradék dobos krémmel tettem és egymásra tornyoztam a palacsintákat.

Egy kevés cukrot le karamellizáltam és egy palacsintatésztára öntöttem, lassan folyatva és közben  gyorsan próbáltam elkenni. Egy vajas kés már legyen odakészítve, ezzel gyorsan bejelöljük a szeletek helyét. Ha végeztünk, már át is vághatjuk, de lényeg, hogy gyorsan legyenek a szeletek bejelölve, mert utána már erősen törik a karamell.

Nem volt ideje összeállni, mert gyorsan elfogyott. Ahogy főkóstolónk mondja: “ez is jó cucc” 🙂

És ha csak úgy megcsinálnád…

én egy torta körbekenéséhez használtam csak a krémből, és a jó része megmaradt… tehát egy dupla adag palacsintához kb. ezt a mennyiségű krémet ajánlom… (szerintem nem kell spórolni a kenésnél)

Dobos krém

Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg hűtőből épp kivett vaj
15 dkg étcsokoládé
2 dkg cukrozatlan kakaópor

DSC06341

A tojást a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad.
Ezután a robotgéppel addig habosítjuk, amíg szoba hőmérsékletűre nem hűl.
Ekkor belekockázzuk a vajat, elkeverjük. Nem baj, ha darabos marad, majd a csoki feloldja.
A csokoládét  felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót és apránként, folyamatos keverés mellett a tojás habhoz adjuk.
Alaposan elkeverjük, sima krémet kapunk.
Hűtőben lehűtjük kicsit, majd tölthetjük a tortát.

DSC06351

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm. Ezt speciel úgy jött hogy volt egy kis maradék dobos krémem, viszont megkívántam a palacsintát!!!
    Itt-ott leskelődök 😉 Persze javarészt otthon tanultam. Bár szerintem nem egy bonyolult dolog a főzés 😀 Tavaly elvégeztem egy cukrász tanfolyamot is, ott is ragadt rám egy-két dolog 😉

  2. Judit Zalavári says:

    Honnan vagy ilyen ügyes háziasszony Kata?Édesanyádtól tanultad ezt a sok finomságot elkészíteni?Gratulálok mindkettőtöknek.Ezt a palacsintát holnap elkészítem.Üdvözlettel: Judit


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!