Egy kedves ismerősömnek beígértem, ha legközelebb levest csinálok, akkor küldök neki, merthogy ő egymagának nem főz! Megkérdeztem hogy mi a kedvenc levese, akkor már olyat kapjon amit szívesen megeszik 🙂
Erre a válaszra nem számítottam: 🙁 ” tárkonyos csirkeraguleves”. Nade ha már megígértem hogy küldök neki levest, nem vonhattam vissza…
Mi nem főztünk még itthon soha ilyen levest, és tárkonyt sem tartunk. Megmondom őszintén, hogy én a tárkonynak még az illatát sem bírom elviselni, anyu ugyan kóstolta már vendégségben, de azt mondta annyira nem volt elragadtatva tőle. Hát mit ne mondjak, azért egy jó tányérral bepuszilt, és még holnapra is tartott magának 🙂
Nagyjából tudom hogy készül, mert annak idején láttam a “nagy konyhán”, de azért két barátnőmet is meginterjúvoltam akiknek már ettem a főztjéből és szeretik is ezt a levest, tehát tudtam hogy hagyatkozhatom rájuk. 😉
Hozzávalók:
1 egész csirkemell (kb 0,5 kg)
fehérrépa 2 szál
sárgarépa 4-5 szál
3 közepes fej gomba
2 nagy marok zöldborsó
tárkony ( ha van friss)
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszin
1 kis doboz tejföl
1 ek liszt
só,bors,
kb 2,5 liter viz
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, a zöldségeket tetszőlegesen, ki hogy szokta. A csirkemellfilét feldaraboljuk.
Egy jó nagy lábosban felhevítünk zsiradékot, és a vöröshagymát a sárga – és fehérrépával megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket is (tárkony,só, bors,). Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni, és fedő alatt takarék lángon félpuhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót és a gombát. Addig főzzük, míg minden megpuhul.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és a tejfölt, hozzáadjuk az 1 ek. lisztet, és simára keverjük, majd a forrásban levő leveshez adjuk, majd még pár percig főzzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: