Aranygaluska

tésztához:

50 dkg liszt

10 dkg olvasztott vaj

2 tojás

5 dkg cukor

2 dkg élesztő

2 dl tej

csipet só

Mindent bedobálok a kenyérsütőbe, dagasztom és kelesztem. Ha kész átforgatom a tésztát, majd egy kicsit ellapogatom, és kiszaggatom.

+ kb 5 deka vajat felolvasztva

20 dkg darált dió

kristálycukor

vaníliás cukor

Az olvasztott vajba beleforgatom a pogácsákat, majd megforgatom cukros dióba, és kivajazott tepsibe teszem.

Hagyom kicsit kelni, majd lassan készre sütöm.

Öntet:

2 tojássárgája

5 dkg cukor

1 kkan liszt

1 van cukor

1/2 liter tej

A tojássárgát a cukrot, vaníliás cukrot, lisztet elkeverjük egy kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk, majd a keveréket bele öntjük, és sűrűre fözzük

Tovább a blogra »