KatAnyaKonyhája

Lelváros és csokis Bukta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt 
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő v 1 zacskó porélesztő
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 5 ek cukor

+ olvasztott vaj a kenéshez. kb 6-7 deka (bevallom sosem mértem)

Én általában kenyérsütőben dagasztok. Mindent beleöntök a tartályba, és elindítom a gépet. 

Amikor kész, lisztezett deszkára borítom a tésztát, és szögletesre nyújtom.  

 tésztanyújtás

 

 

 

 

Ha a nyújtással megvagyunk, akkor daraboljuk fel a tésztát / én pizzavágóval szoktam,

darabolás

majd ráadagolom a töltelékeket.

lekvártöltelék

 

Behajtom a két szélét, majd feltekerem.

  töltéstekerés

 

Papírozott tepsibe sorakoztatom őket, a tetejét megkenem olvasztott vajjal.

Mielőtt betenném sülni, letakarva félreteszem kb 30 percig.

 

tepsibelekenés

 

Előmelegített sütőbe teszem, és megsütöm.

Ha kész, kiemelem papírostul, még forrón megszórom porcukorral, szétválasztom és lehetőleg rácsra teszem hűlni. 

kisültszétválasztás    porcukros    

Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt fogyasztanánk.

 

 csokisbelül

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!