Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő v 1 zacskó porélesztő
- 2 dl tej
- 1 csipet só
- 5 ek cukor
+ olvasztott vaj a kenéshez. kb 6-7 deka (bevallom sosem mértem)
Én általában kenyérsütőben dagasztok. Mindent beleöntök a tartályba, és elindítom a gépet.
Amikor kész, lisztezett deszkára borítom a tésztát, és szögletesre nyújtom.
Ha a nyújtással megvagyunk, akkor daraboljuk fel a tésztát / én pizzavágóval szoktam,
majd ráadagolom a töltelékeket.
Behajtom a két szélét, majd feltekerem.
Papírozott tepsibe sorakoztatom őket, a tetejét megkenem olvasztott vajjal.
Mielőtt betenném sülni, letakarva félreteszem kb 30 percig.
Előmelegített sütőbe teszem, és megsütöm.
Ha kész, kiemelem papírostul, még forrón megszórom porcukorral, szétválasztom és lehetőleg rácsra teszem hűlni.
Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt fogyasztanánk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: